Home

Nieuw - AL 5117

Een volledig nieuw gebouwd vakantiehuis in Vale de Lama (Odelouca-Silves)

Vakantiewoning voor 6 personen met zwembad in De Algarve, in Odelouca (nabij Silves).

Casa da Ribeira is heel rustig gelegen in vale de Lama, Odelouca op een goede 3 kilometer van het historisch stadje Silves. Vanuit het huis heb je een prachtig zicht op de rivier “Rio Arade”.

De ligging is ideaal voor mensen die rust en privacy wensen net buiten de toeristische drukte, maar toch overal dichtbij willen zijn.

Op een paar honderd meter van het huis ligt een groot ponton waar je met een boot kunt aanmeren.

Er zijn mooie wandel- en fietsroutes.

Dicht bij het huis, richting rivier, begint er een mooie wandel- en fietsroute, die grotendeels langs de rivier loopt tot in Silves.

Voor de natuurliefhebbers zeker de moeite waard.

Odelouca ligt in het centrum van de Algarve tussen Portimao en Silves, de zuidelijkste en zonnigste provincie van Portugal.  Ver genoeg van het toerisme maar wel zeer centraal gelegen en vrijwel alles binnen een kwartier te bereiken.  Een kwartier naar de haven van Portimao,  een kwartier naar de pittoreske strandjes met indrukwekkende rotsen en een klein half uur naar het Monchique gebergte. Een huurauto is wel aangewezen.

De Modelo supermarkt ligt op een goede 3 km van ons huis, evenals de vele restaurantjes van Silves.

Streekinfo

De Algarve, het balkon van Europa, nooit echt koud maar vooral, door de immer verfrissende zachte bries nooit te heet. 300 dagen zon per jaar. De lente begint hier op 1 februari, de zomer op 1 april en duurt tot half november !

De Algarve heeft niet alleen één van de mooiste kusten van Europa, ook het binnenland ademt een heel bijzondere sfeer van landelijke rust uit. Goudgele uitgestrekte zandstranden afgewisseld met grote schitterende rotspartijen, glooiende landschappen met beboste bergen aan de ene kant en groene golfbanen met pijnbomen domineren de andere kant. Een gastvrije bevolking verwelkomt u in de witte dorpjes en de historische stadjes.

De uitstekende gastronomie zal u er zeker bekoren, kortom, de Algarve moet u gezien hebben!

Zuidkust

De vakantiewoning Casa da Ribeira ligt heel rustig en een goede 3 kilometer  van Silves,  op 60 km van de luchthaven van Faro, maar heel centraal in de Algarve.

Binnen een kwartier ben je in Portimao, de meest moderne en drukste stad van de Algarve.

Vele jonge mensen en koppels trekken naar de stad om er te werken, te wonen, te winkelen, of gewoon om op stap te gaan.

Een beetje ten oosten van Portimao, naar Lagoa toe, vind je naar onze mening de meest pittoreske strandjes van de zuidkust.

Adembenemend mooi, de baaien, de portugese vissers op de hoge rotsen, de zeemeeuwen, de rust, …

Aan de zuidkust van de Algarve vind je, vooral in de zomer, ook de toeristische trekpleisters, vb. Albufeira, Carvoeiro, Alvor, Armacao de Peira, Quarteira, Vilamoura, Porches, Tavira, Lagos, Lagoa, Loule, Faro...

Westkust

De ruwe westkust is gegeerd door de surfers. Omwille van stranden met wind en hoge golven is het er in de zomer ideaal om te surfen.

Het loont de moeite om een trip met de auto te plannen naar Cap St Vincent, het meest westelijke punt, niet alleen van Portugal, maar van gans Europa.

Van daaruit rij je richting Aljezur. Ga van de hoofdweg af en blijf met je auto vooral langs de kust bij het strand van Amado tot Carrapateira!

Onvergetelijk mooi …

Je kan ook de westkust blijven volgen noordwaarts tot je ter hoogte bent van Lissabon. Deze trip met de auto bedraagt ongeveer 300 km.

Bergen

Portugal kent mooie gebergtes, zowel in het noorden als in de Algarve.

Het Monchique gebergte ligt in het uiterste zuiden van Portugal.

Je kan er water drinken uit de natuurlijke bronnen en van hieruit bereik je vanzelf Monchique noordwaarst en Aljezur richting westen.

Golf

De Algarve is de meest geliefde plaats voor de golfliefhebbers, die er vaak hun vakantie plannen in het najaar of de winter.

De winter in Portugal kan je vergelijken met een zachte lente in België en vooral dan tref je, omwille van het ideale portugese klimaat, de meeste golfers.

Niet moeilijk, want er is dan ook een heel uitgebreid aanbod aan prachtige golf domeinen, van oost naar west.

Ons vakantiehuis is ook te huur in de winter aan voordelige prijzen.